dijous, 28 de gener del 2016

Fem activitats de Carnaval a la BibliotecaTrinitari Fabregat


Ja s’acosta el Carnaval, una festa molt celebrada pels xiquets, nosaltres hem volgut preparar una activitat relacionada amb aquesta festa. Hem dissenyat unes màscares  i els xiquets les han decorat, ens hem divertit molt i pensem que ha estat una experiència molt satisfactòria.  Mireu què boniques que ens han quedat :-)











Fem voluntariat al Rober Solidari

El passat dimarts 26 de febrer vam anar fer voluntariat al Rober Solidari , allí vam ajudar a la persona responsable a classificar i endreçar la roba que haviem anat a buscar als punts de recollida.
El rober solidari és un projecte d'iniciativa social que té com a finalitat garantir a les famílies més desfavorides l'accès a roba adequada a cada temporada. 
És un espai on es promou la cultura del reciclatge i la reutilització de roba i material. Nosaltres ajudem a classificar la roba que obtenen de donacions voluntàries.






dimecres, 27 de gener del 2016

QUÈ SÓN ELS VALORS MORALS? AMISTAT I BONDAT

El grup de Stefania, Alina i Marta de 4t ESO B han treballat el valor de l'amistat, han creat una poesia, també han relacionat l'amistat amb el voluntariat. Per acabar la seva exposició han montat un vídeo amb fotos amb la cançó  de BrunoMars - Cuenta conmigo (Count on me)


Poema sobre l’amistat
L’amistat és un acte de solidaritat,
Destinat a fer bondat i caritat
Per a poder desenvolupar la felicitat.

L’amistat al rober
Per a mi, el rober ha influenciat en l’amistat amb les meves companyes. He pogut comprovar que les persones col·laboren juntes buscant una solució per a la fi de la pobresa. L’amistat al rober es reflexa deixant roba a les persones que ho necessiten.

L’amistat a la biblioteca
En la meva opinió l’amistat i els nens i tenen molt a veure, ja que la infància és el món on tots som germans, dóna igual d’on siguem i com siguem ja que els nens només es fixen en el que tens a dins, ells volen divertir-se.
Estant a la biblioteca m’he adonat que els infants tenen molta facilitat per fer amistats, dos nenes que no es coneixien de res van acabar sent millors amigues i per a això només els va fer falta un bon joc de taula i una mica de diversió. Quan et fas gran això canvia i ja no hi ha tanta facilitat per a fiar-te de les persones, i això es provocat perquè difícilment ens fiem nosaltres de nosaltres mateixos.

L’amistat a l’Onada
Com dia Aristòtil, som socials per naturalesa, les relacions amb els altres ens proporcionen companyonia, suport, afecte, alegria, experiència, empatia... entre altres. Amor a l’Onada és una experiència, fer amistats és una alegria.
No importa l’edat mai, no és un obstacle. Amb els avis pots compartir records, riure i més coses que només amb els avis podràs fer.
Amb la Manolita, una àvia d’aquest centre, hem fet relació i hem conversat amb ella, ens hem sentit molt bé. Li hem fet companyia, i ens hem ajudat mútuament, ella ensenyant-nos alemany i nosaltres a ella anglès.
Tot i que no hem conegut a tots els avis, però som aquí per ells. Hem de respectar-los ajudar-los amb el que poguéssim, fent voluntariat a l’Onada.



dimarts, 26 de gener del 2016

QUÈ SÓN ELS VALORS MORALS? RESPONSABILITAT i EMPATIA

Aquest segon trimestre del curs, l'alumnat de 4t ESO han de fer un treball en grup i exposar-lo a la classe, seguint les següents indicacions:

Treballeu en grup un valor moral:
  • feu una tria del valor que voleu estudiar.
  • cerqueu textos, cites, frases de pensadors cèlebres que hagin reflexionat sobre el valor que heu triat.
  • relacioneu el valor moral que esteu treballant amb una imatge; potser una fotografia que feta per vosaltres, una imatge trobada per internet (cal indicar les fonts), un dibuix, un quadre...
  • relacioneu el valor moral que esteu treballant amb una música, soroll, un so determinat; potser algun so de la natura...
  • inventeu una poesia, una endevinalla, feu un dibuix, un ball, una dansa, un crit... EXPRESSEU-VOS!!!
  • relacioneu el valor moral que heu estudiat amb el voluntariat que esteu fent, podeu vincular-ho a alguna entitat o a totes.
  • exposeu a la classe el vostre treball 
  • expliqueu-nos què heu après, quines dificultats heu tingut en la recerca i en la creació...

Us deixem un tastet de les aportacions dels diferents grups, cadascú ha aportat quelcom especial, important, diferent, ens ho hem passat molt bé a classe i hem aprés tots junts!

Amb l'ajut d'aquesta presentació el grup de Teresa, Remei i Marc ens han explicat el valor moral de la RESPONSABILITAT, tot relacionat-ho amb la tasca del voluntariat:







EMPATIA, exposat per Alèxia, Lídia i Júlia de 4t ESO B


El poema que han creat:
Les coses que veiem,
Parlem, sentim,
Ens commouen
Ens modelen
Ens alteren
Donen forma a la nostra existència
Ens posem a la pell dels altres
Veiem coses que ens canvien el caràcter.




Fins i tot s'han posat a la pell dels altres:

"Podem relacionar l’empatia amb els tres tipus de voluntariats que fem ja que a Lo Rober podem sentir o fer-nos una idea del que sent la gent que demana roba, en L'Onada el que senten els avis que tenen problemes o estan sols i en la Biblioteca els nens que tenen problemes a casa i van a la biblioteca per a trobar un lloc segur.

Hem après la importància que té aquest valor i a mirar amb els ulls dels altres."