dilluns, 23 de gener del 2017

CELEBREM SANT ANTONI A LA BIBLIOTECA

Acabades les vacances de Nadal, tornem a les rutines, ara ja amb més fred, l'hivern ja és aquí i amb el mes de gener arriba també la festivitat de Sant Antoni, tradició que es viscuda amb emoció i devoció pel jovent del poble d'Alcanar.
Els voluntaris de l'institut Sòl-de-Riu promouen la cohesió social fent partícips als xiquets i xiquetes usuaris de la Biblioteca Trinitari Fabregat de festes i tradicions locals i de la cultura catalana.
El passat desembre del 2016 la Festivitat de Sant Antoni ha estat inscrita en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, en part això és degut a que tot el poble fa seua la festa, sobre tot, els jóvens que fan que la tradició estigui més viva que mai, tot i que té més de cent anys d'història: de l'any 1873 data la informació més antiga que s'ha trobat, les anotacions de mossèn Andrés Queralt Sancho, capellà d'Alcanar, explicant les seves vivències sobre la festa.
Si mireu a la web de l'Ajuntament trobareu el programa complet d'actes.
Durant aquests dies a la biblioteca els voluntaris fan activitats relacionades amb Sant Antoni, sopes de lletres, lectura de contes, pintar dibuixos,... I vestir nines amb el mantó típic de les balladores de Sant Antoni.
Aquí us deixem unes fotos de les nines que van vestir Pau i Mar amb l'ajut dels xiquets i xiquetes:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada