dimecres, 27 de gener del 2016

QUÈ SÓN ELS VALORS MORALS? AMISTAT I BONDAT

El grup de Stefania, Alina i Marta de 4t ESO B han treballat el valor de l'amistat, han creat una poesia, també han relacionat l'amistat amb el voluntariat. Per acabar la seva exposició han montat un vídeo amb fotos amb la cançó  de BrunoMars - Cuenta conmigo (Count on me)


Poema sobre l’amistat
L’amistat és un acte de solidaritat,
Destinat a fer bondat i caritat
Per a poder desenvolupar la felicitat.

L’amistat al rober
Per a mi, el rober ha influenciat en l’amistat amb les meves companyes. He pogut comprovar que les persones col·laboren juntes buscant una solució per a la fi de la pobresa. L’amistat al rober es reflexa deixant roba a les persones que ho necessiten.

L’amistat a la biblioteca
En la meva opinió l’amistat i els nens i tenen molt a veure, ja que la infància és el món on tots som germans, dóna igual d’on siguem i com siguem ja que els nens només es fixen en el que tens a dins, ells volen divertir-se.
Estant a la biblioteca m’he adonat que els infants tenen molta facilitat per fer amistats, dos nenes que no es coneixien de res van acabar sent millors amigues i per a això només els va fer falta un bon joc de taula i una mica de diversió. Quan et fas gran això canvia i ja no hi ha tanta facilitat per a fiar-te de les persones, i això es provocat perquè difícilment ens fiem nosaltres de nosaltres mateixos.

L’amistat a l’Onada
Com dia Aristòtil, som socials per naturalesa, les relacions amb els altres ens proporcionen companyonia, suport, afecte, alegria, experiència, empatia... entre altres. Amor a l’Onada és una experiència, fer amistats és una alegria.
No importa l’edat mai, no és un obstacle. Amb els avis pots compartir records, riure i més coses que només amb els avis podràs fer.
Amb la Manolita, una àvia d’aquest centre, hem fet relació i hem conversat amb ella, ens hem sentit molt bé. Li hem fet companyia, i ens hem ajudat mútuament, ella ensenyant-nos alemany i nosaltres a ella anglès.
Tot i que no hem conegut a tots els avis, però som aquí per ells. Hem de respectar-los ajudar-los amb el que poguéssim, fent voluntariat a l’Onada.



La bondat en el voluntariat 

Zaira i Tatiana han fet la seva exposició sobre el valor moral de la bondat, han triat aquestes cites que han explicat a classe:

"Cercant el bé dels nostres semblants, trobem el nostre". 
Plató  (427 AC-347 AC) Filòsof grec.

"Si fem el bé per interès, serem astuts, però mai serem bons."
Ciceró (106 AC-43 AC) Filòsof romà.

La biblioteca fem jocs, tallers i contes per a fer feliços als xiquets i estar amb ells perquè no estiguen sols.
En lo rober ajudar a donar roba a la gent que més ho necessiten i poder donar una mica de natros.
L’onada passar una estona amb d’els avis i passar-ho bé amb d’ells.

Zaira va llegir aquest poema que va crear ella mateixa:

Un poema sobre  la bondat

 A la mirada d’una mirada d’una persona
Veiem la felicitat
Provocada per un acte
Per un acte de bondat
La bondat no es mesura per regals
Ni pels diners que et puguen donar
Sinó per estar ajudant
A l’hora que hi ha una necessitat

L’objectiu final no és un premi
Ni cap detall
Sinó el somriure d’un nen
O el ‘’gràcies’’ d’un company



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada